Despre noi

Fotograf Bogdan Voinea

Numele meu este Voinea Ovidiu Bogdan si imi place sa fotografiez. Am peste 8 de ani de arta foto si video si peste 7 ani de fotografie profesionala de nunta.

Sunt fotograf si videograf din Calarasi, specializat in nunti, pe care le abordez intr-un stil cu totul nou si diferit de marea majoritate a fotografilor si videografilor din Romania.

Am facut si fotografie de modeling, natura, arhitectura, publicatii, dar consider ca adevarata arta se gaseste in momentele unice prin care trecem in decursul vietii.

Fiecare nunta este unica in felul ei. Chiar din timpul discutiilor preliminare avute cu mirii, incerc sa cunosc personalitatea si gusturile fiecaruia, astfel ca in ziua nuntii sa fiu atent asupra a ceea ce este mai important, precum si sa ma situez in locul potrivit la momentul potrivit pentru a surprinde momentele care ar fi pierdute in mod normal. Rezultatul final este o poveste in imagini, un pictorial ce reflecta in cel mai bun mod posibil – personalitatea mirilor si magia unei zile unice.

Cu o experienta de peste 7 ani in fotografie de nunta, stilul meu este un amestec de fotografie documentara cu fotografie de contotatie artistica pe care le realizez cu pasiune. Prin stilul si imaginatia mea am ridicat limita creativitatii, stabilind noi standarde in domeniu prin imagini naturale si originale.

Dar cel mai bine sa lasam imaginile sa vorbeasca in locul meu.

——————————————————

Scurt CV

- Nascut la data de 22 aprilie 1980, in Calarasi.
- Iunie 2005
am cumparat primul aparat de fotografiat
- Iunie 2006
- august 2007
am creat blogul ”studio_boby.blogspot.com”
am fotografiat prima nunta
- Aprilie 2008
am facut primul Album Foto Digital de nunta realizat Ungaria
- Ianuarie 2009
am devenit membru al Asociatiei Fotografilor Profesionisti de Nunta DWF marcand o etapa foarte importanta in finisarea mea ca fotograf profesionist de nunta
- Februarie 2010
impreuna cu un prieten, am infiintat proiectul ”5 in 1, for you” cu profil principal «captura si procesare imagine foto & video,artificii, dj, florarie»
- Mai 2010
m-am asociat impreuna cu un videograf profesionist de nunta din Calarasi (www.yoyovideo.ro)
- Dec 2010 – locul 1 – sectiunea ”portret”  la  un concurs de fotografie organizat de SGG Calarasi unde au participat 6024 concurenti.

- Ianuarie 2013 – am inceput sa colaborez pe parte de video cu sotia mea loredana, am descoperit in ea un videograf talentat, un om calm , echilibrat , cu multa rabdare, atent la detalii, exact ce aveam nevoie. A urmat 2 cursuri de pregatire in domeniul asta cu Cristian Ivan invatand foarte multe lucruri utile necesare pentru a imortaliza la o nunta cele mai importante cadre.

Echipament

Pentru a surprinde si prelucra cat mai bine posibil momentele unice din ziua unei nunti, folosim echipament 100% digital, astfel:

Foto:
-1  aparat de fotografiat D-SLR Canon 5d mark 3  full frame - 22 Mpx
-1  aparat de fotografiat D-SLR Canon 5d mark 2                       – 21 Mpx ( back-up )

•1 Obiectiv Canon EF 16 – 35 mm f/2.8 L II USM

•1 Obiectiv Canon EF 24 – 70 mm f/2.8 L II USM

•1 Obiectiv Canon EF 70 – 200 mm f/2.8 L II USM

•1 Obiectiv Canon EF 35 mm f/1.4 USM

•1 Obiectiv Canon EF 50 mm f/1.2 USM

•1 Obiectiv Canon EF 85 mm f/1.2 USM

•4 blitzuri Canon Speeedlite 430 EX II  – slave

•1 blitz Canon Speeedlite 600 EX – RT  master

——————————————————

Mesaj

Fotografiile sunt o oglinda, sunt o reflexie nu numai a ceea ce este fotografiat ci si a celui care a fotografiat.

Imaginile sunt un mod de a comunica fara cuvinte, un mod de a exprima esenta a ceea ce noi suntem. 

Nunta nu este doar un singur moment din viata noastra. Este o inseriere a mii si mii de momente unice ce vor dezvaluii dragoste, emotii, juraminti, bucurii, fericire, precum si alte nuante neasteptate ce fac din ziua nuntii voastre o zi unica.

La final, invitatii pleaca acasa, tortul deja a fost savurat, iar florile probabil sunt deja ofilite. Bineinteles ca stiiti toate acestea…

Deci cu ce ramaneti din toate aceste momente?